Hoe groener, hoe beter.

Adomex, importeur en exporteur van snijgroen / decoratiegroen kiest bewust voor duurzame teelt. Hoe groener, hoe beter. We werken hierin nauw samen met onze partners, kwekers en klanten. Dit stelt ons in staat om de productie, milieuregels en de (lokale) arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Alles moet kloppen

  • Adomex is MPS Florimark Trade gecertificeerd
  • Toename duurzame en gecertificeerde producten in assortiment snijgroen
  • Stimulering van certificering (FFP en MPS) bij toeleveranciers en kwekers
  • Stimulering van transparante informatie over het productieproces decoratiegroen
  • Naleving van sociale wetten en aandacht voor (lokale) werkomstandigheden
  • Kritische beoordeling van leveranciers op gebied van milieu
  • Om voorop te blijven lopen, investeren we in waardevolle partnerschappen 

Groen voor de toekomst
Wij toetsen verantwoorde productie van ons snijgroen. Wij stimuleren initiatieven die de eindproducten verbeteren en waarde toevoegen. Hierbij nemen wij in ogenschouw dat het financieel aantrekkelijk blijft voor onze klanten. 

MPS-Florimark Trade
MPS-Florimark Trade kijkt specifiek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van handelsbedrijven. Transparantie is alleen mogelijk wanneer iedere schakel in de keten zijn eigen bijdrage levert. Dit kan met het MPS-Florimark label. Met dit label worden kwekers, handelaren en veilingen allemaal op dezelfde criteria beoordeeld.

MPS-More Profitable Sustainability
MPS is partner voor certificering, kennis, innovatie en advisering in de tuinbouw en gericht op ondernemers uit de sierteelt. MPS werkt nauw samen met MPS-ECAS (gericht op certificering) en MPS-HSC (gericht op advisering/begeleiding). De certificaten die worden toegekend en waarop wordt gecontroleerd zijn o.a. het MPS-ABC certificaat dat  gehanteerd wordt voor het aantonen van de prestaties op milieugebied. MPS-ABC deelnemers registreren vierwekelijks hun gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval. Daarnaast is er MPS GAP (Good Agricultural Practice), verwant aan GlobalGAP, en MPS Socially Qualified. MPS SQ is geschikt voor producenten die willen laten zien dat hun producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geteeld. MPS-A en MPS-SQ zijn de basiseisen voor het consumentenlabel Fair Flowers Fair Plants. Het certificatieschema MPS-SQ bevat eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden

Fair Flowers Fair Plants
Dit is een belangrijk initiatief om de productie van duurzaam geteelde bloemen, planten en decoratiegroen te stimuleren. Producten geteeld met respect voor mens en milieu. 

SEDEX
Sedex is een internationale non-profit organisatie en leverancier van Ethical Data Exchange. Sedex stelt producenten, leveranciers en handelaren in staat onderlinge ethische bedrijfsinformatie uit te wisselen vanuit een internationale database. Dit bevordert verantwoord ondernemen in de hele keten; van producent tot consument.

Lees ook..
Geschiedenis
Toekomstvisie & doelstellingen
Over ons assortiment
Logistiek
Algemene voorwaarden

Florimark

fair flower trade

Sedex

 

 

Adomex op Pinterest!

Adomex inspireert u graag via onze pinterest pagina. Wij bieden u een unieke collectie van inspiratie van snijgroen. Wij werken samen met internationaal bekende arrangeurs en posten dit en nog veel meer op ons virtuele moodboard. Klik op deze link en u oordeel zelf!  

Adomex bedrijfsvideo

Adomex bedrijfsvideo

Ons assortiment snijgroen

Ons assortiment snijgroen / decoratiegroen is onder verdeeld in een aantal categorieen. Voor ieder wat wils. Bekijk ons gehele assortiment.

Assortiment snijgroen

Meer groen inspiratie?

Klik hier voor meer inspiratie met snijgroen! Laat u verrassen door de veelzijdigheid van decoratiegroen en groenarrangementen. Zie hier wat groen kan doen!

Meer inspiratie